Ο Παριανός
Ψαρικά Μαρούσι
Τα ψάρια είναι μια πολύ υγιεινή και νόστιμη διατροφική επιλογή. Γι' αυτό τον λόγο η σωστή επιλογή ψαριού είναι πολύ σημαντική.
Τα φρέσκα ψάρια πρέπει να πωλούνται πάντα επάνω σε πάγο και για να ξεχωρίσετε το φρέσκο ψάρι, πρέπει να ελέγχετε τα παρακάτω:
-
Μάτια: Τα θολά μάτια είναι δείγμα οτι το ψάρι δεν είναι φρέσκο, ενώ τα καθαρά και διαυγή μάτια είναι δείγμα φρέσκου ψαριού
-
Εξωτερική όψη: Αν το ψάρι "γυαλίζει" και δείχνει να έχει υγρό δέρμα και γλίτσα, είναι φρέσκο, σε αντίθεση με την θαμπή όψη που δείχνει οτι είναι μπαγιάτικο
-
Βράγχια: Αν έχουν έντονο κόκκινο χρώμα, το ψάρι είναι φρέσκο
-
Σάρκα: Ζουλήξτε τα ψάρια με το δάχτυλό σας, αν δείτε οτι η σάρκα έχει ελαστικότητα, είναι δείγμα φρεσκάδας, αν όμως αφήνει σημάδι, τότε το ψάρι είναι μπαγιάτικο
-
Μυρωδιά: Μυρίστε το ψάρι και αν η οσμή είναι ελαφρώς αλμυρή, τότε μπορεί να καταναλωθεί
|